Over ons

Garagebedrijf Schreuder is een echt familiebedrijf

Over ons: Geschiedenis van een echt familiebedrijf

Toen de Shell-dagen voor de heer Hillebrand Schreuder geteld waren, eind 1961, kwam er een tijd die voornamelijk gevuld werd met “nietsen”. Er werden brieven geschreven naar de gemeente, besprekingen gevoerd met benzinemaatschappijen, maar al spoedig belden er zoveel in nood verkerende klanten op dat op de resultaten hiervan niet gewacht kon worden. Zo werd: ‘Garage H. Schreuder’ geboren en gevestigd in het pand aan de Hadleystraat 54 te Aalsmeer. Hoewel het natuurlijk fantastisch was dat de gelegenheid er was op deze manier een zaak te beginnen, was het ’s winters toch wel erg koud en donker, vooral toen er niet meer gestookt mocht worden. Vier jaar lang werd er echter in de oude loonzetterij hard gewerkt.

Meer over ons

Eindelijk na lang wachten, veel brieven schrijven en gesprekken met ambtenaren werd er een stuk grond toegewezen aan de heer Hillebrand Schreuder. Er kwamen vergunningen, veel papieren en een contract met Mobil Oil. Ondertussen was er een architect en een aannemer gevonden, zodat op 27 september 1965 de eerst paal voor een garagebedrijf met bovenwoning aan de F.A. Wentstraat te Aalsmeer de grond in geslagen kon worden, door de firma A. Biesheuvel Jr. en onder toezicht van architect C. Langhout en de hele familie Schreuder.

Over ons - de bouw van de garage in de F.A. Wentstraat - 1965
Over ons - Feestelijke opening van de garage in de F.A. Wentstraat - 1966

Kort oponthoud tijdens de bouw

Jammer genoeg begon de winter vroeg, zodat het werk niet erg opschoot. Na het voorjaar werden er reusachtige tanks gebracht en ingegraven. Daarna werden de pompen geplaatst. Er kwam een smeerbrug en er werden advertenties in de krant geplaatst met vraag naar monteurs. Er kwam echter geen geschikt personeel opdagen.

Toen de bouw van het bedrijf zo goed als afgerond was werd de smeerolie bezorgd, er werden kantoormeubels aangeschaft en het oude pand in de Hadleystraat werd ontruimd. Er werden uitnodigingen met folders verstuurd en op 9 juli 1966 werd het nieuwe Mobil Service Bedrijf officieel geopend.

Na de opening moest er hard gewerkt worden. De twee dochters van Hillebrand deden veel kantoor werk en zoon Han hielp met het klussen aan auto’s. Ondertussen was er ook een personeelslid aangenomen en alles liep op rolletjes.

Helaas bijna tien jaar later, 27 februari 1975, overleed De heer H. Schreuder plotseling en werden moeder en 3 kinderen achtergelaten met een bedrijf. Zoon Han Schreuder was 19 jaar en heeft het bedrijf overgenomen. Met overdag werken en in de avonden naar school heeft hij alle benodigde diploma’s gehaald.

Uitbreiding van de garage

Na een tijd waren de bedrijfsresultaten zo goed dat het tijd was voor uitbreiding. Begin november 1977 werd de eerste paal van de aanbouw de grond in geslagen en op 16 mei 1978 kon het vernieuwde pand in gebruik worden genomen.

Nu is het ruim 50 jaar later en Han Schreuder is de trotse directeur van het bedrijf dat zijn vader heeft opgestart, ‘Garage H. Schreuder’ Op dit moment heeft Han twee personeelsleden, waarvan er één al meer dan 40 jaar werkzaam is bij deze garage. Samen met een van zijn zussen en zijn vrouw regelt Han veel administratieve zaken. ‘Garage H. Schreuder’ heeft vaste particuliere klanten, maar ook bedrijven uit de buurt komen dagelijks langs. In de ruim 45 jaar dat Han directeur is, heeft het bedrijf ook zijn diensten uitgebreid. Naast reparaties, grote en kleine onderhoudsbeurten, schadeherstel, APK-keuringen en brandstofverkoop worden er ook nieuwe auto’s in alle merken verkocht, worden er occasions verkocht en ingeruild, ook kunnen er auto’s worden geleasd en wordt de financiering geregeld.

 

Over ons - Uitbreiding van de garage in de F.A. Wentstraat - 1977