Garage Schreuder 50 jaar lid van BOVAG en dat is een bijzonder jubileum: het autobedrijf is maar liefst 50 jaar aangesloten bij BOVAG. Uit handen van algemeen voorzitter Bertho Eckhardt ontving Han Schreuder van Garage H. Schreuder BV een speciale oorkonde.

Garage H. Schreuder BV staat al meer dan een halve eeuw bekend als een overal gewaardeerd bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en garantie. ‘Die drie kernwaarden zijn precies waar bij BOVAG aangesloten bedrijven voor staan,’ aldus Bertho Eckhardt, bondsvoorzitter van BOVAG. ‘Zekerheid en vertrouwen zijn voor klanten van groot belang,  Garage H. Schreuder BV biedt dat bij uitstek. En daarom is Garage Schreuder al 50 jaar lid van BOVAG.’

De historie van garage Schreuder

Hillebrand Schreuder, de vader van huidige eigenaar Han Schreuder, startte in 1966 zijn autobedrijf in Aalsmeer. Op 9 juli werd het autobedrijf officieel geopend. Na de opening moest er hard gewerkt worden. De twee dochters van Hillebrand deden veel kantoorwerk en zoon Han hielp met het klussen aan auto’s. Ondertussen was er ook een personeelslid aangenomen en alles liep op rolletjes.

Helaas bijna tien jaar later, 27 februari 1975, overleed Hillebrand Schreuder plotseling en werden zijn vrouw en drie kinderen achtergelaten met een bedrijf. Zoon Han Schreuder was 19 jaar en heeft het bedrijf overgenomen. Met overdag werken en in de avonden naar school heeft hij alle benodigde diploma’s gehaald.

In de loop van de jaren is er veel veranderd. Er kwamen personeelsleden bij en de diensten werden uitgebreid. Naast onder andere veel reparaties, schadeherstel, APK-keuringen, grote en kleine onderhoudsbeurten en brandstofverkoop worden er ook nieuwe auto’s van alle merken verkocht en worden er occasions verkocht en ingeruild.

Nu is het ruim 50 jaar later en Han Schreuder is nog steeds de trotse directeur van het bedrijf dat zijn vader is gestart. ‘Garage H. Schreuder BV’ een officieel merkonafhankelijk BOVAG autobedrijf.

Lid sinds 1967

BOVAG bestaat zelf sinds 6 mei 1930. Veertig garagehouders spraken in het Utrechtse café-restaurant Noord-Brabant over hun gezamenlijke belangen en besloten zich te verenigen. Die avond werd de BOnd Van Automobielhandelaren en Garagehouders geboren. In de loop der jaren sloten ook vele andere bedrijven zich aan, zoals tweewielerspecialisten, rijscholen, caravanbedrijven, wasstraten, tankstations etc. De welbekende BOVAG Garantie voor gebruikte auto’s werd in 1965 ingevoerd en vijf jaar later volgde een soortgelijke garantieregeling voor onderhoud en reparaties. Inmiddels geldt de BOVAG Garantie voor vrijwel alle producten en diensten die BOVAG-leden aanbieden.